čtvrtek 24. března 2016

Tablet z Tesca za 899,- NAVON iQ7 qc

Dnes jsem měl možnost pracovat s 7" tabletem z Tesca za 899,- Navon iQ7 (qc) Android 4.4.2
Za ty prachy parametry papírově slušné. Já osobně jsem měl pocit, že display i přes udávané celkem vysoké rozlišení zobrazuje poměrně hrubě a barvy jsou strašlivé. Inu technologie displeje je TN konkurence používá lepší technologie, ale také si za ně nechá zaplatit.
Technologie displejů zde naleznete stručný přehled.
Nějak jsem na tom nemohl rozběhnout Plants vs. Zombie a jiné hry.
Duolingo, FB, YT, web funguje bez pádů.
Jako výhodu bych uvedl, že tablet je ve výchozím stavu nainstalován bez FB, YT, G+, Twitteru, Gmailu a dalších aplikací, které jsou jinde povinné i když je nevyužíváte. Tělo tabletu je samozřejmě plastové a nejedná se o žádný ultratenky model. :-)
Hlasitost hudby/zvuku je poměrně vysoká přece jen do tabletu se vejde větší reproduktor než do telefonu. Podle jednoho výřezu soudím, že se jedná o mono zvuk. Výstup na sluchátka je samozřejmostí. Na spodní hraně najdeme všechny ovládací prvky (zapnout, ovladač hlasitosti) USB a i mikrofon.
Poměrně mě překvapilo, že mikroSD karta nemá žádný kryt a strká se přímo do těla. Dobře chápu - cena. Akceptuji!
Někde na webu se můžete dočíst, že má přední a zadní kameru. Popravdě nějak jsem tu zadní kameru nezaznamenal. :-) Přední je klasická 0.3 Mpix bez blesku takže fotečky jsou krásně zrnité a neostré.
Na tento model není nikde na webu žádná recenze a to ani anglicky, což by mělo případné další zájemce dopředu varovat. :) 
Já jej už nemám. Ačkoliv Tesco v letáku tvrdí, že display je IPS bohužel nikoliv. :-(
Moc se omlouvám všem nebyl čas na nějaké rozsáhlé testy a ani jsem z něj nevytáhl fotky.

Přidat popisek